Losse kussens en kussens op maat

Alle voorkomende kussens kan ik voor u bekleden. Van losse kussens voor eetkamerstoelen tot op maat gemaakte kussens. Bestaande kussens kunnen opnieuw bekleedt worden met meubelstof, kunstleer of echt leer. Wanneer de vullingen niet comfortabel meer zijn, worden deze na overleg vernieuwd. Voor interieur gebruik wordt vaak meubelstof of echt leer gebruikt. Kussens voor exterieur gebruik krijgen het advies voor een spatwater dichte stof of kunstleer. Kussens op maat worden ook geleverd. U kunt kiezen welke grootte, dikte en hardheid van het
schuimrubber. Ook hierbij kan ik u goed adviseren. Daarnaast is er een mogelijkheid om te kiezen voor een bies en knopen op de kussens. Alle kussen worden voorzien van een rits.

Bank en fauteuil kussens

Het kan zijn dat de bank of fauteuil kussens niet mooi meer zijn, maar de rest ziet er nog goed uit. Dan kunnen deze opnieuw bekleedt worden. Wanneer de originele stof te verkrijgen is, kunt u voor deze kiezen. Een andere keuze kan zijn, het bekleden met stof welke qua kleur en bewerking goed bij de rest van de meubel past. De vullingen kunnen vernieuwd worden met eventuele aanpassingen van hardheid.

Stoelkussens

Het formaat van stoelkussens zijn meestal kleiner dan bij bijvoorbeeld bankkussens het geval is. Daarvoor zijn de hardheden van de vullingen iets hoger, zodat de draagkracht beter is en u langer comfortabel op deze kussens kunt zitten. Kussens op een glad oppervlak kunnen gaan schuiven en door middel van klittenband, drukknopen of een knoop bevestiging kunt u deze aan de stoel vast zetten. Uiteraard kan ik ook deze opnieuw bekleden met de bekleding die u wilt.

Tuinkussens

Voor tuinkussens zijn er outdoor stoffen te verkrijgen welke goed tegen zonnestralen bestand zijn. Indien nodig kunnen de vullingen exact nagemaakt worden, of eventueel aangepast. Veel voorkomend is dat mensen zelf een bank of stoel voor in de tuin maken. Hiervoor kan ik uw kussens op maat maken voor een strak en afgewerkt geheel.

Bootkussens

Bootkussens kunnen bekleedt worden voor zowel het dek als in de kajuit. Voor de dek bootkussens wordt voornamelijk marine kunstleer gebruikt. Dit kunstleer kan prima tegen zeewater, is antibacterieel en zeer goed afneembaar. Kussens voor in de kajuit blijven meestal droog en kunnen daarom ook met meubelstof of echt leer bekleedt worden. Voor alle kussens zijn ook de vullingen te vernieuwen en eventueel aan te passen.

Kussens op maat

Door middel van maten of mallen kunnen de vullingen voor de kussens op maat worden gesneden op elk gewenste formaat. De hardheden van de vullingen zijn erg belangrijk voor een goed comfort van de zit en rug kussens. U kunt als vulling kiezen voor een plaat schuimrubber of plof kussens welke gevuld zijn met latex en watten bolletjes. De kussens worden bekleedt met de bekledingsstof en toevoegingen naar wens.