Meubels stofferen

Meubels zijn er in vele soorten en maten. Ook zijn er door de jaren heen verschillende manieren van hoe de meubels gemaakt zijn door de meubelmakers. Waar nu veel met schuimrubber wordt gewerkt, werd er vroeger gebruik gemaakt van veren welke op jute banden aan elkaar werden geknoopt, ofwel gekoppeld. Ook de manieren van het stofferen is veranderd. En dit geheel maakt het stoffeer vak erg leuk om al deze technieken toe te kunnen passen.

Fauteuils

Deze één zitter zijn er in antiek of klassiek, design en moderne versie. De antieke of klassieke fauteuil heeft vaak zichtbaar hout en is verlijmd met beenderlijm. Dit kan door de jaren heen beschadigen en de verlijmde delen kunnen los raken. Dit kan voor u gerestaureerd worden, zodat het houten frame weer vele jaren mee kan. Ook de vering en vullingen kunnen hersteld worden voor een optimaal comfort. Als stoffering kan er gekozen worden voor zowel een klassieke als een moderne stof. Design fauteuils kunnen qua vulling geheel hersteld worden. Als bekleding zijn er vele mogelijkheden om uw fauteuil te laten stofferen. Dit kan zowel in meubelstof, kunstleer en echt leer. De moderne fauteuils hebben in het algemeen een rechte vorm en zijn geheel bekleedt. Vaak zijn de armleuning en zit vullingen te zacht geworden en de elastische singelbanden uitgerekt. Deze kan ik voor u vervangen en opnieuw stofferen met de stof of leer welke goed in uw interieur past.

Stoelen

Ook stoelen zijn er in vele soorten. Denkt u aan eetkamerstoelen, designstoelen, biedermeier stoelen enzovoorts. Alle soorten stoelen kunnen weer in originele staat gebracht worden, of u wilt een compleet nieuwe stijl voor uw stoelen. Er zijn vele mogelijkheden om deze geheel naar uw wensen te maken. Reparaties of restauraties zijn ook mogelijk, zoals het verlijmen of bijwerken van het hout, reparatie van de veren of vernieuwen van de vullingen.

Banken

Banken worden voor de stoffering geheel nagezien of er reparaties nodig zijn, zodat de basis van de bank in goede staat is. Alle vullingen of bepaalde delen kunnen vernieuwd worden wanneer dat nodig is. Alle soorten en merken banken kunnen bekleedt worden in elke gewenste bekleding. Gezien ik een eenmansbedrijf ben kan het transport van een bank soms lastig zijn. Wanneer u het geen probleem vind om bij u aan huis de bank in en uit te laden, kan ik deze voor u ophalen en brengen.